NYHET - ARBETSMILJÖ

Ny version av Maskinkörkortet

Den 8 februari lanseras en ny version av webbutbildningen för Maskinkörkortet. Utbildningen är kompletterad med nio nya avsnitt för handhållna maskiner. Bland annat finns det nya avsnitt för spikpistol, sticksåg och elhyvel. Maskinkörkortet lanserades i nuvarande version i december 2019 och omfattade då examination i elva olika stationära maskiner. Utbildningen är producerad av Prevent och Learnways på uppdrag av Trä- och Möbelföretagen och GS-facket.

8 februari 2022
Ny version av Maskinkörkortet
Foto: TMF

- Genom att komplettera MKK med handhållna maskiner, vilket har varit efterfrågat under en längre tid, så bidrar vi till ökad säkerhet i branschen, säger Patrik Karlsson, GS-facket och Rickard Lindberg, rådgivare inom säkerhet och hälsa  på TMF

- Den här kompletteringen med handhållna maskiner gör att arbetet med säkerhet och arbetsmiljö kan utvecklas än mer i trä- och möbelbranschen. Vi ser det här som ett viktigt steg i det arbetet, säger Fredrik Beskow, projektledare på Prevent.