DEBATT

DEBATT: "Sveriges framtidstro bygger på en grund av cement"

I söndags - vid midnatt -löpte Cementas brytningstillstånd på Gotland ut. Det riskerar att slå hårt mot flera olika branscher – och hotar både klimatomställningen och tusentals svenska jobb. Regeringen måste omedelbart fatta de nödvändiga besluten som krävs för att stoppa krisen, skriver företrädare för samhällsbyggnadssektorn, däribland TMF:s vd David Johnsson.

1 november 2021
DEBATT: "Sveriges framtidstro bygger på en grund av cement"
Foto: Pressbild

"Våra medlemsföretag är med och driver klimatomställningen framåt. Tillsammans företräder vi också en rad branscher som alla skulle drabbas av en cementkris. Osäkerheten påverkar tusentals företag över hela Sverige, oräkneliga jobb och riskerar att skada svensk industri samt vår konkurrenskraft. Vårt budskap är tydligt: Regeringen måste omedelbart fatta det nödvändiga regeringsbeslutet."

Läs hela debattinlägget