DEBATT - KOMPETENSFÖRSÖRJNING

DEBATT: ”Nu infinner sig den riktigt stora utmaningen”

”Vi vill uppmana alla kommuner i Västerbotten att satsa mer på de yrkesinriktade programmen. Industrins möjligheter att vara en motor för jobb och omställning förutsätter att vi kan attrahera kvalificerade medarbetare.” Men det är nu arbetet och utmaningen för kommunerna börjar. Det skriver TMF:s vd David Johnsson – tillsammans med Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen, samt Per Hidesten, vd på Industriarbetsgivarna – i ett debattinlägg i Norran.

8 november 2021
DEBATT: ”Nu infinner sig den riktigt stora utmaningen”
Foto: Trä och teknik-mässan, Göteborg

"Industrin i Västerbotten är exceptionellt expansiv. I dag står våra medlemsföretag – Trä- och möbelföretagen, Teknikföretagen och Industriarbetsgivarna – för runt 10 000 jobb.

Företag som Northvolt skapar nya arbetstillfällen och bidrar till den gröna omställningen. Men industrins möjligheter att fortsätta vara en motor för jobb och omställning förutsätter att vi kan attrahera kvalificerade medarbetare. Konkret handlar det om fungerande utbildning från åtminstone gymnasienivå.

Vi vill uppmana alla kommuner i Västerbotten att satsa mer på de yrkesinriktade programmen."

Läs hela debattinlägget