NYHET - MÖBLER

Sveriges äldsta pinnstol tar revansch med nya ägare

Pinnstolen satte Bröderna Wigells stolfabrik på kartan. Nu är den trendig igen och säljer som aldrig förr. Den anrika fabriken, som också tillverkar för andra varumärken som Källemo och Svenskt Tenn, har fått nya ägare. Med ökat fokus på hållbar tillverkning i Sverige hoppas man kunna lyfta den svenska träindustrin.

8 juli 2021
Sveriges äldsta pinnstol tar revansch med nya ägare
Foto: TMF

"Detta är en oslipad diamant och en bit svensk historia. Vi ser en stor utvecklingspotential i att kunna erbjuda tillverkning i Sverige och vi vill vara med och lyfta den svenska träindustrin", säger Lovisa Lidåker, vd och delägare.

Läs hela reportaget på di.se och se inslaget på DI TV 

Läs reportage i Trä & Möbelforum #1 2021 - Fyra skriver historia i anrik fabrik