DEBATT - KOMPETENSFÖRSÖRJNING

DEBATT: "Kommunerna har misslyckats med yrkesutbildningen"

Arbetslösheten ökar kraftigt, samtidigt misslyckas många rekryteringsförsök. Komvux kan fylla en avgörande roll på dagens arbetsmarknad, men dessvärre finns det brister i den kommunala vuxenutbildningen, skriver Svenskt Näringsliv, tillsammans med flera branschorganisationer - däribland TMF:s Henrik Smedmark - på Altinget.se.

8 april 2021
DEBATT: "Kommunerna har misslyckats med yrkesutbildningen"
Foto: Sören Andersson

"Kommunerna har visat att de inte klarar av uppdraget, uppenbarligen måste staten peka med hela handen. Regeringen bör gå vidare med den utredning som Lars Stjernkvist presenterade förra året och genomföra de förslag som syftar till att styra upp utbildningsutbudet."

Läs hela debattinlägget.