DEBATT - MÖBLER

"Rädda Möbeldesignmuseums viktiga mötesplats!"

Möbeldesignmuseum i Frihamnen innehåller över 800 möbler av alla slag. Men det privata initiativet hotas nu av stängning och en rad tunga namn inom svensk design vädjar om ökat ekonomiskt stöd. Se debattinlägg i Dagens Nyheter - undertecknat av bl a TMF:s vd David Johnsson.

17 februari 2021
"Rädda Möbeldesignmuseums viktiga mötesplats!"
Foto: Möbeldesignmuseum

"I dag digitaliseras alltfler museisamlingar. Det gör emellertid mötena med autentiska föremål ännu viktigare. Digitala bilder kan inte ersätta umgänget med fysiska föremål. Endast då kan de taktila kvalitéerna, de verkliga måtten, proportionerna och uttrycken bedömas. "Att studera möbler och se vad som fungerar är inte en googling bort", som två studenter förklarar behovet av Möbeldesignmuseum."

Läs hela debattinlägget.