NYHET - MÖBLER

Skandinavisk design från Skåne lockar – från Rosenbad till Amazons kontor

Satsningar på svenska formgivare och egen tillverkning i fabriken på Österlen ligger bakom framgången för Gärsnäs möbler. Hör DI-intervju med ägaren Dag Klockby samt läs om historien, produktionen, kunderna och exportsatsningen. ”Vi har gått mot strömmen i möbelindustrin men dagens trender kring hållbarhet och genuinitet talar för att vi har gjort rätt”, säger Anna Klockby som driver företaget tillsammans med sin man.

13 januari 2021
Skandinavisk design från Skåne lockar
Foto: TMF

Även internationella möbelagenter och inköpare har blivit ett vanligare inslag i Gärsnäs de senaste åren. I dag säljer bolaget möbler till framför allt Europa men har också agenter i Japan och USA. Bolagets stolar och fåtöljer kan hittas på kontor hos bland andra Amazon, Google och tyska ekonomitidningen Handelsblatt i Düsseldorf.

- Det är utmärkta referenskunder förstås och vi siktar på att öka den internationella andelen av vår försäljning som i dag står för runt femton procent, säger Dag Klockby till DI.

Hör och läs hela DI-intervjun