DEBATT - KOMPETENSFÖRSÖRJNING

DEBATT: "Lägg inte ner en väl fungerande utbildning"

Såväl arbetsgivar-/ och fackliga sidan som vd:ar på företag inom regionen reagerar starkt på Skellefteå kommuns planer på att lägga ner det industritekniska programmet vid Baldergymnasiet. Läs debattinlägg i Skellefteå-tidningen Norran – undertecknat av bl a TMF:s vd David Johnsson Johan Jonsson, vd Drömtrappor samt Dan Magnusson, vd SSC Skellefteå AB.

24 november 2020
produktion
Foto: Teknikcollege

"Antalet platser på de yrkesinriktade gymnasieprogrammen är för få. Industrin, som varje år anställer de elever som går ut programmet, ställer sig mot den bakgrunden frågande till varför kommunen fattat detta beslut.

Beslutet är inte bara olyckligt i sig. Timingen är dessutom under all kritik.

Under rådande pandemi har många blivit av med sina jobb. Att då lägga ner utbildningar som vi vet leder till jobb är ett stort misstag.

Att lägga ner programmet går på tvärs med Skellefteås planer i övrigt."

Läs hela debattinlägget i Norran