NYHET - MÖBLER

EX–WORKS 2020 - en gemensam scen för årets avgångsstudenter

Den 10 oktober-12 december – i utställningen EX-WORKS 2020 - erbjuder Möbeldesignmuseum en gemensam scen för årets avgångsstudenter från Beckmans, HDK- Valand, Konstfack och Malmstens. EX-WORKS 2020 är en samlingsutställning som är unik i sitt upplägg att samla studentprojekt från olika designskolor och den kompletterar de virtuella examensutställningar som i år blev resultatet på grund av Coronapandemin.

16 oktober 2020
Xworks
Foto: Xworks

EX-WORKS 2020 ger en inblick i skolornas arbetsmetodik, designprocess och resultat. De utställda föremålen speglar i viss mån skolornas särart, vilket kan ge information till unga som tänker söka en designutbildning i framtiden.

- Sammantaget håller årets examensarbeten hög kvalitet. Studenternas arbeten visar en betydande spännvidd. Här finns hög konstnärlig och intellektuell nivå, välstuderad funktionalitet, utsökt hantverk och materialbehandling samt många gånger en väl genomtänkt cirkularitet, säger designprofilerna Kersti Sandin & Lars Bülow – grundarna och paret bakom Möbeldesignmuseum.

- Vi är övertygade om att här finns designers som kommer att berika den skandinaviska möbelkulturen, nå yrkesmässig framgång och uppskattning i en framtid,

EX–WORKS 2020 produceras av Möbeldesignmuseum med stöd från

  • TMF– Trä- och Möbelföretagen
  • Svenskt Tenn AB
  • Svenskt Trä
  • Carl Malmstens Hantverksstiftelse

Möbeldesignmuseums främsta fokus är att stödja design- arkitektur- och hantverks-studenter. De vill bidra till utveckling av möbelkulturen och arrangera möten mellan industri och akademi, studenter och yrkesutövare.