NYHET - ÖKAD RENOVERING

Modexas vd och Per Bolund i samtal om renoveringsbehovet

Svenska kommuner har ett beräknat behov av att renovera bostäder i våra miljonprogramsområden och - Modexa kan vara en del av lösningen. Totalt handlar det om en uppskattad kostnad av 500 miljarder kronor. Företagets CEO Torgny Hellberg bjöd till diskussion med Per Bolund (finansmarknads- och bostadsminister samt språkrör MP), Annika Wallenskog (chefsekonom, Sveriges kommuner och regioner) i Expressen TV.

2 september 2020
möte
Foto: TMF

– Det finns ett stort behov att renovera och det går alldeles för långsamt. Vi måste rusta upp i ett högre tempo, sa finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) i ett seminarium på temat "Jobben och ekonomin", arrangerat av Expressen och renoveringsföretaget Modexa inom ramen för Expressens digitala event "Fem dagar om framtiden".

Torgny Hellberg håller delvis med, men ser utmaningar - inte minst ifråga om arbetskraft.

– Miljonprogrammet har dåligt rykte, men rent tekniskt är det fantastiskt bra kvalitet. Så det är värt att renovera. Och det är viktigt att involvera de boende, säger han till Expressen.

– Den stora utmaningen är att hitta arbetskraft. Vi har sett brist på arbetskraft de senaste sju, åtta åren. Om vi involverar arbetslösa människor i utanförskap slår vi många flugor i en smäll.

Läs mer på expressen.se