NYHET - KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Nytt projekt erbjuder träffsäker kompetensutveckling

Svensk industrivalidering har genom Grafiska Företagen och Trä- och Möbelföretagen tilldelats 17 miljoner ur Europeiska Socialfonden för projektet Kompetenssäkrad individ som ska stödja industriföretag som påverkas av Coronapandemins konsekvenser.

31 augusti 2020
Kinnarps, produktion
Foto: Kinnarps

I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom att ha tvingats till neddragningar eller till avtal om korttidsarbete i enlighet med Tillväxtverkets regelverk. Målgruppen för projektet är yrkesarbetare i industrin som har kompetensutvecklingsbehov för att klara grundläggande eller mer avancerade arbetsuppgifter.

Projektet ger upp till 700 medarbetare i upp till 50 företag möjlighet att rusta med rätt kompetens för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.

Har ditt företag och de anställda påverkats av coronakrisen? Har ni eller kommer ni använda korttidsarbete eller justera er organisation?

I så fall kan projektet kompetenssäkrad individ ge er möjlighet att erbjuda kompetensutveckling för att stärka era medarbetares kompetens.

Att delta i projektet är kostnadsfritt och det enda som krävs är att man avsätter den tid som behövs för planering och genomförande av insatserna. Vi startar i oktober 2020 och håller på tills deltagande företag är klara och som längst till november 2022.

Vad erbjuder projektet?
I projektet deltar företaget i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:

  • Handledning från erfaren kompetenscoach hjälper er att lägga upp insatser na i ert företag.
  • Kompetensutveckling för att täcka de områden där kompetensen behöver stärkas. Målet är att deltagare ska nå kompetensbevis.
  • Branschvalidering för kollektivanställd produktionspersonal genomförs av behörig testledare från ett ackrediterat testcenter. Valideringen visar vilken kompetens som finns och ger ett detaljerat underlag för träffsäker kompetensutveckling för kompetens som saknas. För valideringstillfället avsätts cirka 4 timmar.

Mer information om branschvalidering finns på: svenskindustrivalidering.se/

Är ni intresserade av att delta i projektet?
För att snabbt komma igång frågar vi nu efter ert intresse att delta i projektet. Ni anmäler er genom att gå in på svenskindustrivalidering.se/individ/ och fyller i uppgifter som efterfrågas där. Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag,

Anmäl er senast den 10 september.