NYHET - MÖBLER

Swedese officiell leverantör av möbler till FN

Sedan några år tillbaka pågår renovering av FN:s högkvarter, Palais des Nations, i centrala Geneve. Efter en gedigen urvalsprocess har småländska Swedese valts ut som partner och leverantör av stora delar av inredning och möblemang till de nya lokalerna. Processen startade för flera år sedan och har nu resulterat i ett ramavtal som gör Swedese till FN-leverantör av kontors- och loungemöbler.

11 mars 2020
swedese
Foto: swedese

- Det har varit en både intressant och krävande process, och vi är naturligtvis väldigt stolta över att vara utvalda som leverantörer av inredning till FN, säger Sonnie Byrling, vd på Swedese. Med uthållighet och stor kompetens har våra medarbetare genomfört ett imponerande lagarbete. Att nu få leverera våra produkter till ett sådant prestigefyllt projekt är naturligtvis en fantastisk lön för mödan.

Sedan 1945 designar och tillverkar Swedese möbler för hem och offentlig miljö i smålänska Vaggeryd och Äng. Företagets satsning på moderna arbetsmiljöer och mötesplatser, samt kapacitet att leverera specialanpassade lösningar, är faktorer som ska ha legat till grund för beslutet. Swedese lyfter även fram  likartade värderingar kring hållbarhets- och jämställdhetsfrågorr r som en viktig faktor till att man blivitt vald som samarbetspartner och leverantör till FN.