NYHET

Svensk möbelindustri hyllades av ambassadör på Milanomässan

Svenska företag vinner i längden - uthållighet, hållbarhet och innovation i framkant är några av de konkurrensfördelar som ambassadör Jan Björklund lyfte fram när han träffade svensk möbelindustri på Salone del Mobile tillsammans med TMF.

17 april 2024
Foto: TMF

Världens största designmässa är i full gång och TMF var på plats för att inleda veckan tillsammans med ett antal svenska företag. Fogia ställer ut för första gången och vd Marcus Hüber hoppas närvaron ska leda till nya affärer.

-Andelen export ökar stadigt och vi kände att det var dags att ställa ut även här för att ta det där extra klivet.

Veteranerna Karl Andersson & Söner är i Milano för 22:e året och har alltid sett mässan som en långsiktig satsning.

⁃ Ingenting sker över en natt men relationerna vi bygger här är värda investeringen, det är därför vi kommer tillbaka, säger vd Andreas Wadskog.

Sveriges ambassadör i Italien Jan Björklund var också på plats för att träffa företagen och tillsammans med TMF arrangera ett mingel för företag och inköpare. Han var imponerad av det han såg.

⁃ Jag träffar många svenska företag och det som återkommer oavsett verksamhet är det stora fokuset på hållbarhet, innovativa lösningar för framtiden och en uthållighet som ju går att koppla till att Sverige på många sätt är ett exportberoende land.

Salone del Milano går av stapeln 15 till 21 april 2024. Utöver själva mässan pågår en rad utställningar och evenemang runt om i Milano.