NYHET

Erik Haara ny vd på TMF

Erik Haara har utsetts till ny vd för TMF med tillträde under hösten 2024. Han kommer närmast från Glasbranschföreningen där han varit vd och tidigare förhandlingschef.

29 april 2024
Erik Haara
Foto: Pressbild

- Vi är oerhört glada att ha gått i mål efter en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade sökande. Erik kommer från en närliggande bransch och har lång erfarenhet av både arbetsgivarfrågor och bransch- och näringspolitik, alla lika viktiga faktorer när TMF nu fortsätter på den förändringsresa som tidigare vd påbörjat, säger styrelseordförande Claes Hansson.

Erik Haara har varit vd för Glasbranschföreningen i över tio år och var tidigare förhandlingschef i organisationen. Han har tidigare arbetat som affärsjurist på advokatbyrå och har även politisk erfarenhet som sakkunnig på Jordbruksdepartementet samt i kommunfullmäktige i Haparanda.

- Bostadsbyggande företag, såväl småhusföretag som kök-, bad, dörrar- och fönster samt möbel-och inredningsföretag ligger i framkant av den hållbarhetsresa som präglar näringslivet i stort. Jag ser fram emot att fortsätta positionera medlemsföretagen som de samhällsbärare de är. De är otroliga arbetsgivare på orter runt om i hela landet och världsledande i den cirkulära omställningen, säger Erik Haara.

Erik Haara har en jur kand-examen från Uppsala universitet och har studerat ekonomi i USA. Han efterträder David Johnsson som gått vidare till en ny tjänst som ansvarig för internationella arbetsmarknadsfrågor på Svenskt Näringsliv.

 

För mer information kontakta:

Claes Hansson, styrelseordförande TMF, 070-835 09 68

Erik Haara, tillträdande vd, 070-230 50 61

Alexandra Hernadi, kommunikationschef TMF 070-916 94 30