NYHET - DÖRRAR & FÖNSTER

Inwido gör sitt tredje förvärv för i år - köper Westcoast Windows

I veckan blev det klart att fönstertillverkaren Inwido köper Westcoast Windows från Wasafönster. Westcoast Windows, som också är medlemmar i TMF, är ett företag med verksamhet i Sverige och England som tillverkar fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar i trä och trä/aluminium vid fabriken i Trollhättan. Verksamheten, som under 2021 hade cirka 80 anställda och en omsättning på 164 miljoner kronor, blir nu en del av Inwidos affärsområde Skandinavien.

2 juni 2022
Inwido gör sitt tredje förvärv för i år - köper Westcoast Windows
Foto: Westcoast Windows

- Förvärvet av Westcoast Windows stärker vår position i Skandinavien. Företaget är redan idag framgångsrikt och har ett välkänt varumärke. Vi ser stora möjligheter till fortsatt god utveckling av bolaget inom ramen för Inwido men också till synergier och på sikt möjliga produktionssamarbeten. Förvärvet är ett ytterligare steg för att nå vårt långsiktiga och ambitiösa tillväxtmål, säger Henrik Hjalmarsson, vd och koncernchef för Inwido i en presskommentar.

Westcoast Windows grundades 1995 och de säljer idag främst sina produkter genom byggvaruhus med villaägare och bostadsrättföreningar som stora kundgrupper. En del av produktionen går på export till England, där företaget har en egen försäljningsorganisation.

Westcoast Windows är Inwidos tredje förvärv under 2022. Samma vecka kommunicerades förvärvet av finska Hyvinkään Puuseppien Oy, och i mars utökades affärsområdet Västeuropa med Dekko Window Systems i Manchester.