NYHET - KONFERENS

Utrikeshandelsministern medverkade på årets Möbelriksdag

Efter två år av pandemi arrangerades årets, 2022 års Möbelriksdag, fysiskt - på Hooks Herrgård i Vaggeryds Kommun den 10-11 mars med drygt 100 deltagare. Den första dagen hade betoning på seminarier och den årliga branschmiddagen (med priser) medan andra dagen innehöll företagsbesök i kommunen på Swedese, Byarums Bruk och Hagafors Stolsfabrik. För TMF:s del medverkade Cecilia Ask Engström, chef för branschtveckling, samt Anders Rosenkilde, teknisk chef i två av programpunkterna.

14 mars 2022
Utrikeshandelsministern medverkade på årets Möbelriksdag
Foto: Anna Hållams

I år gick Möbelriksdagen av stapeln på Hooks Herrgård i Vaggeryd, en av Sveriges mest möbeltillverkande kommuner. Här hittar man några av landets mest kända möbelföretag - Byarums Bruk, Ekdahls Möbler, Molunden, Kinnarps, Swedese och Swedstyle för att nämna några exempel.

Möbelriksdagens första dag modererades av talman Anne Marchal med ämnena:

  • Affärer på den internationella marknaden
  • Hållbara offentliga affärer
  • Smart paketering genom innovativa lösningar
  • Utmaningar och möjligheter i vår framtida möbelindustri

Under första seminariet "Affärer på den internationella marknaden" fanns utrikeshandelsminister Anna Hallberg med på länk och de övriga talarna var Jakob Trollbäck, The New Division samt Olof Manner, Swedbank.
Dagen fortsatte med temat Hållbara offentliga affärer där TMF:s Cecilia Ask Engström medverkade tillsammans med Birgitta Nilsson, Västra Götalands-regionen, Ellen Hausel Heldahl, Svensk Näringsliv samt Sonnie Byrling, vd Swedese och punkten avslutades med en paneldiskussion.

På schemat fanns även seminarier med bland annat kreatören/tv-profilen Isabelle McAllister och Jonas Pettersson, Form Us With Love, samt "Forskning som funkar" med TMF:s Anders Rosenkilde.

Den första dagen avslutades med att Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun lämnade över stafettpinnen till Tibro Kommun som arrangerar nästa års Möbelriksdag.

Under den årliga branschmiddagen delades följande utmärkelser ut:

  • Årets arbetsplats – Sibab Interiör, Hjo
  • Årets underleverantör – Carlssons Smide, Bor
  • Årets Exportstrategi – Green Furniture Concept, Malmö
  • Årets Designpersonlighet – Nirvan Richter, Norrgavel
  • Årets hederspris 2022 – Kersti Sandin Bülow
  • Årets hederspris 2021 – Jonas Bohlin