NYHET

BRANSCHPROFILEN: Elias Johansson, Teisab

Riktningen är uppåt för hissinredningsföretaget Teisab och det gör rekryteringen extra akut. Då får Blocket och personliga nätverk bistå.

22 mars 2022
BRANSCHPROFILEN: Elias Johansson, Teisab
Foto: Sören Karlsson

Text & Foto: Sören Karlsson

- Vi är elva medarbetare nu och behöver anställa tre eller kanske fyra till. Problemet är att hitta några, säger Elias Johansson på Teisab, Total Elevator Interior Solution AB.

Det är bara någon månad sedan som företaget senast anställde en ny medarbetare.

- Då tog vi hjälp av Blocket Jobb. Det kan vara en bra rekryteringsväg. Annars får vi gå via kontakter och söka bland kompisar till våra anställda, förklarar Elias Johansson.

Han tycker att det viktigaste är att anställa personer med de rätta attityderna.

- Jag begär inte att någon ska kunna jobbet från första dagen, men alla ska ha viljan och ambitionen att lära sig, påpekar Elias Johansson.

Startade som möbelverkstad

Själv började han på Teisab 2017 och gick samtidigt in som delägare. Företaget har rötter tillbaka till 1930-talet. Det startade som en möbelverkstad i Uppsala. 2004 valde man att specialisera sig på hissinredningar och hisskorgar och den inriktningen håller Teisab fast vid.

- Vi tillverkar den synliga delen av hissen, berättar Elias Johansson.

Produktionen är lokaliserad till två olika platser i Uppsalatrakten. Här har företaget en träverkstad och en plåtverkstad. För att lättare kunna visa upp vad man har att erbjuda sina kunder skaffade sig Teisab alldeles nyligen en visningslokal i södra Stockholm.

- Ungefär 90 procent av vår marknad finns i Stockholm och Uppsala, men vi har kunder också i exempelvis Gävle och Göteborg och är absolut öppna för att täcka en större del av Sverige, säger Elias Johansson.

Leverantör till hissföretag

Teisab fungerar som underleverantör till hissföretag, både stora och små. Slutkunderna finns för det mesta bland bostadsrättsföreningar och hyresvärdar.

Elias Johansson berättar att pandemin gjorde att företaget fick betydligt mer att göra.

- Det hörde nog ihop med att så många har jobbat och fortfarande jobbar hemifrån. Då kommer boendemiljön, inklusive hissarna, mer i centrum.

En hög servicenivå ser Elias Johansson som en orsak till framgångarna för Teisab.

- Vi tar ett hundraprocentigt ansvar. Blir det några problem löser vi dem direkt. Vi försöker alltid ge det där lilla extra som kunderna uppskattar.

Elias Johansson tror och hoppas att Teisab ska växa.

- Jag tycker att framtiden ser ljus ut. Det är klart att vi vill expandera.