DEBATT - TRAPPOR

"Fel att återinföra miljonärsskatt"

Bara för att en företagare är miljonär betyder det inte att hen har en miljon på banken. Skrota nya förmögenhetsskatten, skriver Anna Grånäs Jakobsson ägare till Rättviks Trappfabrik, i en debattartikel i Norrköpings Tidningar.

29 juni 2021
DEBATT: "Fel att återinföra miljonärsskatt"
Foto: Sören Karlsson

"Få minns idag hur hårt förmögenhetsskatten slog mot breda grupper svenskar. Företagare tvingades att ta ut högre löner eller utdelningar – och skatta på dem – för att betala förmögenhetsskatten. Människor med normala inkomster eller yrkeslivet bakom sig som ägde andelar i företag de varit verksamma i eller fastigheter i områden som blivit attraktiva kunde plötsligt beläggas med förmögenhetsskatt, fast "förmögenheten" bestod i en fiktiv prislapp på det egna företaget eller boendet eller en sommarstuga."

Läs hela debattartikeln