NYHET

Mikael Olsson lämnar Trivselhus

Trivselhus vd, Mikael Olsson (till vänster på bilden), som även varit mångårig och engagerad ledamot i TMF:s Trähusgrupp, har meddelat styrelsen att han lämnar sitt uppdrag på grund av hälsoskäl. Maria Bergön tillträder som tillförordnad vd och styrelsen kommer att initiera rekrytering av en ny vd.

26 februari 2020
Människor
Foto: Johan Lindqvist

- Att Mikael Olsson lämnar uppdraget som vd för Trivselhus är en stor förlust, inte bara för Trivselhus, utan även för TMF där Mikael varit en viktig drivande kraft i Trähusgruppen. Mikael har svarat för ett oförtröttligt arbete för branschens framtid, och inte minst - att föra fram branschens utmaningar och behov av förbättrade villkor, säger TMF:s vd David Johnsson.

Så här kommentar Mikael Olsson själv sitt beslut i en presskommentar:

- Att leda Trivselhus har varit fantastiskt roligt. En härlig och mycket kunnig organisation, med ett stort engagemang. Vi har under de senaste åren satsat mycket på att stärka den långsiktiga konkurrenskraften, bland annat genom ökad produktivitet, ompositionering av våra varumärken, och utveckling av nya husmodeller. Vi har sett över kostnader och rutiner, vunnit kvalitetspris och inte minst påbörjat företagets genom tiderna största investering av volymproduktion för bostäder. På grund av hälsoskäl måste jag ta det lugnare under en längre period och väljer därför att lämna min anställning.

Styrelseordförande Peter Karlsson leder nu arbetet med att rekrytera en efterträdare..

- Mikael började som vd på Trivselhus i augusti 2018 och har under denna tid visat på ett stort driv och engagemang samt lagt grunden för en volymproduktion av bostäder. Jag vill passa på att tacka Mikael för hans fina arbete med att transformera Trivselhus, säger Peter Karlsson.

Mikael Olsson slutar på Trivselhus till sommaren 2020 och kommer därefter fortsätta bidra till Trivselhus utveckling i rollen som senior rådgivare till styrelsen. Under rekryteringsprocessen av en ny vd tillträder Maria Bergön, som idag arbetar som affärsområdescontroller på Södra Wood, som tillförordnad vd. Hon kommer att kombinera de två uppdragen.

- Trivselhus är inne i en spännande utveckling med mycket nytänkande och framtidsfokus. Jag ser fram emot att fortsätta på den bana som Mikael och ledningen för Trivselhus har stakat ut, säger Maria Bergön.