Från Vaggeryd till Genève

  • Företag: Swedese
  • Exportprojekt: FN
  • Ort/Land: Genève, Schweiz
  • Produkter: Anpassade möbler för mötesytor, konferensrum mm.

Storyn

När FN i Genève bygger nytt är det småländska Swedese som ska stå för inredningen. Corona har förskjutit tidtabellen, men snart har vd Sonnie Byrling sina möbler i Schweiz.

Det hela började redan 2016 då Swedese blev utvalda att vara med på en mässa för att visa upp för delegater från FN vad vi hade att erbjuda för deras nya lokaler. Det svenska företaget var kvar även till nästa omgång och efter de många gallringar som följde, till slut var det bara Swedese kvar och de fick kontraktet.
"Jag tror att de tyckte att vi var konkreta och att vi hade bra svar på deras väldigt tuffa krav och frågeställningar", säger Sonnie Byrling. "Många av de regler som kommit upp kring hållbarhet - både socialt och gällande miljöfrågor - är det ju FN som har formulerat och vi har alltid arbetat hårt med just de sakerna. Sedan tror jag att vi kämpade hårdare än konkurrenterna med att lösa uppgiften."

FN-möblerna handlar mest om standardprodukter, men eftersom företaget har Swedese Studio har Swedese arbetat med både anpassningar och helt nya möbler för att möta FN:s mer precisa önskemål. I FNs nya byggnad går de bort från klassiska kontorsmiljöer med enskilda skrivbord mot att i stället skapa en arbetsplats med fler möjligheter till spontana möten blandat med arbetsplatser och konferensrum.

Länder/marknader som Swedese exporter till:

Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Bulgarien, Chile, Cypern, Danmark, Dubai, Egypten, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Hongkong, Indien, Irland, Island, Italien, Japan, Kanada, Kina, Lettland, Libanon, Litauen, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, USA samt Österrike.

Agenter i Belgien, Danmark, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in