Trä - vår hållbara råvara

Foto: Glimakra of Sweden

Trä är förnyelsebart, klimatsmart och en mycket mångfacetterad råvara. Samtidigt ser TMF globala utmaningar med avskogning och misskötsel av skogar i vissa delar av världen såsom Sydostasien, Sydamerika och länder söder om Sahara. I Sverige har vi sedan 1903 år haft en skogsvårdslag som kräver återbeskogning. Lagen har därefter utvecklats i flera omgångar och sedan 1994 är de politiska målen för produktion respektive miljö jämställda. Men som en röd tråd genom alla ändringar löper återbeskogningsplikten och omsorgen om en långsiktig virkesförsörjning, vilket skapat ett skogsbruk med god tillväxt och ansvarsfull förvaltning.

Enligt TMF kan du som medlem eller branschföreträdare känna dig trygg i valet av, och argumentationen för råvaran trä – så länge du säkerställer att det kommer från ansvarsfullt brukade skogar därinternationellt erkända certifieringar erbjuder extra trygghet. Och med valet av trä bidrar du till något av det viktigaste just nu – en strävan mot hållbar utveckling.

BROSHYR: Trä - vår hållbara råvara

Med denna framtagna broschyr hoppas vi att frågetecken rätas ut kring hur Sverige bedriver ansvarsfullt skogsbruk, och där såväl fakta som statistiskt underlag visar att det i stället handlar om ett långsiktigt och hållbart sätt att få fram vår hållbara och förnyelsebara råvara.

 

FSC - logotyp, 100x1100-platta

TMF är numera medlemmar i FSC Sverige. FSC Sverige:s uppdrag är att uppmuntra till ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, men också att öka kunskapen om FSC och övervaka användningen av FSC:s varumärken i Sverige.

Läs mer om FSC

Nyhetsbrev från FSC Sverige

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Saknar du ett medlemskonto? Registrera här
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Registrera webbkonto
Endast för befintliga medlemmar. Bli medlem
Angivet organisationsnummer / medlemsnummer kunde inte hittas i medlemsregistret.
Logga in
Registrera webbkonto
Kontot kunde inte skapas. Kontakta supporten. Ett konto med denna E-post finns redan registrerad. Tips: använd glömt lösenords-funktionen.
Ditt webbkonto har registrerats

Ett medlemskonto har nu skapats och ett aktiveringsmail har skickats till angiven e-postadress.

Klicka på länken för att aktivera ditt konto.

Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.
Relaterade events