NYHET - EXPORT, MÖBLER & SPECIALINREDNINGAR

Kristina Farwing leder exportnätverket framöver

Efter två år med Maria Lehman blir det ett nytt namn som leder TMF:s exportnätverk framöver. Kristina Farwing, med bakgrund från bland annat Thule och Swedese Möbler, står redo att ta över och hon hoppas på mer samarbete företagen emellan.

10 januari 2024
Foto: TMF

Vem är Kristina Farwing?

- En Värnamobo som vuxit upp med en favoritfåtölj signerad Karl och Bruno Mathsson 1936. Jag har stor erfarenhet av export, då jag efter en MBA-examen i internationell ekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg först arbetade tio år på Thule AB och sedan 14 år som marknads- och exportchef på Swedese Möbler. Därefter blev det även ett år på Architonic. Sedan flera år tillbaka verkar jag i styrelsen för Svensk Form Småland, och arrangerar olika evenemang såsom Pecha Kucha-kvällar på Vandalorum.

Kristina Farwing
Vid sidan om ett eget konsultbolag, där jag engagerar mig i olika företag - framför allt Kateha mattor, arbetar jag nu också som gymnasielärare i bland annat internationell ekonomi, UF-företagande och juridik.

Hur vill du prägla exportnätverket framöver?

- Ambitionen är att fortsätta Maria Lehmans fina arbete och komma framåt inom de teman som exportnätverket identifierar som viktiga. Jag hoppas kunna bidra med information och idéer, med intressanta föreläsare samt tillfällen till goda samtal, och därmed möjligheter till samarbete företagen emellan - allt för att främja exporten. 

Vill du vara med i TMF:s exportnätverk?

Hur kan man lösa logistiken till USA? Hur når jag contract-marknaden i Tyskland på bästa sätt? Detta är exempel på frågor som kan diskuteras i TMF:s medlemsexklusiva exportnätverk för möbler & inredning. Nätverket ingår i den långsiktiga exportsatsning som TMF gör för möbel- och inredningsindustrin med fokus på exportmarknaderna Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Ambitionen är att träffas fyra gånger per år – såväl fysiskt som digitalt – där innehållet sätts utifrån behov och önskemål hos deltagarna. Exempel på tidigare teman är Hitta samarbetspartners, Bygga varumärke för export samt Den digitala världen.
Det är inga problem att anmäla sig och ansluta ”under resans gång".
För mer information; kontakta Kristina Farwing.