NYHET - NYHETER

”Gemensamma ramverk ger företag och medarbetare en självklar trygghet”

I rollen som företagsrådgivare i Växjö kommer Maria Wigbäck i kontakt med många olika företag. Frågorna spänner över olika områden och relationerna som skapas är spännande och berikande. Maria har en passion för människor och uppskattar ordning och reda, därför föll sig personaljuridik rätt naturligt. Utanför jobbet är det yoga och långa skogspromenader med labradoren som gäller.

25 maj 2023
Maria Wigbäck
Foto: Juliana Fälldin

Berätta lite mer om din bakgrund.

– Jag är född i Göteborg och uppvuxen i Varberg, men flyttade till Växjö 1995. Jag har studerat ekonomi och psykologi, och jag inledde min yrkesverksamma bana inom försäkringsbranschen. Efter åtta år tog jag steget in konsultbranschen och fick på så sätt lära känna många företag och industrier runt omkring Småland, i synnerhet många trähusföretag. Under dessa år utbildade jag mig till personalstrateg i kombination med mitt arbete.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag har en passion för människor och har sedan barnsben älskat att sluka böcker och texter, samt uppskattar ordning och reda. Därför föll sig personaljuridik rätt naturligt. Att företag och medarbetare har lagar och förordningar att förhålla sig till ger en självklar trygghet. Och att jag kan vara den trygga punkt som företagen vänder sig till är lärorikt och roligt.

Och – vem är Maria Wigbäck om du skulle beskriva dig själv?

– Jag får ofta höra att jag är väldigt engagerad i det jag gör, tydlig och vänlig samt att jag är duktig på att bygga långsiktiga relationer med alla olika typer av människor. Utanför jobbet har jag mycket energi och tycker att det är viktigt med balans i livet. Jag är bland annat yogainstruktör, även om jag i nuläget endast kör yoga för hemmabruk. Jag joggar (släpar mig fram) och går långa skogspromenader med vår labrador.

Kontakta Maria Wigbäck
Företagsrådgivare/regionansvarig Växjö