TMF i Almedalen 2019

Foto: Ola Torkelsson

Politikerveckan i Almedalen är en viktig arena för TMF:s näringspolitiska arbete. De senaste åren har vi haft en fast mötesplats i Visby - Träffpunkt TMF.

Träffpunkt TMF

För femte sommaren i rad har TMF satsat på Träffpunkt TMF under Almedalsveckan, en mötesplats där vi får tillfälle att prata med politiker, beslutsfattare och opinionsbildare om branschens mest angelägna frågor.
Träffpunkt TMF genomfördes i möbelföretaget G.A.D:s fina showroom på Hästgatan 10 under tre förmiddagar, 1-3 juli.

Några av de frågor vi debatterat under veckan är behovet av ett ökat och mer varierat byggande, fler sökande till våra yrkesutbildningar, hållbarhet och Agenda 2030, omställning till cirkulär ekonomi samt konkurrensförutsättningar för svensk möbelindustri.

Hur förbättrar vi standardiseringen av serietillverkade hus?

Johan Löfstrand (2)

Johan Löfstrand, bostadspolitisk person för Socialdemokraterna, deltog i ett möte på Träffpunkt TMF tillsammans med Gustaf Edgren, bostadspolitisk expert på TMF. Här berättar Johan om hur han ser anser att standardiseringen va serietillverkade hus ska förbättras.

Hur ska lagen om anställningsskydd reformeras?

Anna-Karin Tyskhagen(2)

I Almedalen anordnade Svenskt Näringsliv seminariet "Flexibilitet och trygghet på framtidens arbetsmarknad". Anna-Karin Tyskhagen, vd på Dala Ledstång & Snickeri och styrelseledamot i TMFs styrelse, deltog i seminariets panelsamtal och har själv egna erfarenheter som företagare med 9 stycken anställda.

Hur främjar vi svensk möbelexport?

2019 Almedalen - Exportsatsning(2)

Under Träffpunkt TMF:s första dag hade Linda Löf, projektledare för branschutveckling möbler på TMF, ett möte med Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), riksdagsledamot i Näringsutskottet för att diskutera vägen framåt för svensk möbelexport.