Grattis Vedum – 100 år!

Det västgötska inredningsföretaget Vedum Kök & Bad 100-årsfirar I veckan – först med jubileumsdag för leverantörer, kunder och partners den 5 september, följt av jubileumsdag för allmänheten lördagen den 7 september. ”Kunskapen sitter i väggarna här i Vedum”, säger VD:n Magnus Efraimsson.

1919 grundade snickaren Viktor Lindberg Vedums snickerifabrik, det som idag är Vedum Kök & Bad. 100-årsresan började med andra ord som ett lokalt snickeri – och i den lilla fabrik där möblerna snickrades på 1920-talet rymdes inte bara hantverket. I ena änden av byggnaden bodde Viktor Lindberg tillsammans med sin familj, och i andra änden låg byns biograf.

Idag är läget ett annat. Vedum är en branschledande aktör på badrum, kök och förvaring, och de senaste åren har tillväxtkurvan pekat uppåt. Inredningsföretaget gör idag allt från kök och badrum till tvättstuga och förvaring. Flera hundratusen kök och badrum har lämnat fabriken i Vedum för att ta plats i de svenska hemmen.

– Det känns fantastiskt att fira ett sekel av snickarglädje och omtanke om de svenska hemmen. Vi är branschens äldsta familjeföretag, och det märks. Kunskapen sitter i väggarna här i Vedum – både i vår fabrik och på vårt huvudkontor. För oss är det självklart att behålla vår produktion i Vedum. Våra 460 anställda varav 400 här på orten, är oumbärliga för oss! De senaste åren har vi haft en fantastisk försäljningsutveckling, säger Magnus Efraimsson, vd och delägare.

100-årsjubileet firas framförallt tillsammans med allmänheten på Vedumdagen till helgen den 7 september. Förutom att haka på den populära mathantverkssafarin som anordnas två gånger per år runtomkring Varaslätten, bjuder man in till öppet hus i fabriken, har premiärvisning av Vedums tidslinje, håller öppet i Vedums outlet samt bjuder på burgare och musikunderhållning (det lokala bandet Whole Lotta Shakin').

– Vi firar 100 år med fin magkänsla. Det är något särskilt med ta-sig-församheten här på schlätta, det finns en kraft i det! Vår design är även den en nyckel i vår framgång och vi inspireras mycket av vår hembygd när vi skapar. Nu jobbar vi med 2020 års nyheter, där vi presenterar våra egna kulörer, skogsgrönt och havregult – och kök med trendiga DUO-fronter, säger Magnus Efraimsson.

Källa: Vedum.se