DEBATT: "Vässa upphandlingen för klimatsmarta hus"

Foto: Lindbäcks Bygg

Marknaden, politikerna och industrin är eniga – Sverige ska bygga mer med trä. För att det ska bli verklighet krävs dock att staten som landets största beställare går före genom att anpassa upphandlingsprocessen för offentliga bolag, skriver 14 företrädare för träbyggindustrin - däribland Lindbäcks Bygg, Flexator och Moelven.

"Nu gäller det att politiken lägger i nästa växel och låter det offentliga gå före för att nå de mål och ambitioner som är satta".

De vill regeringen ska skapa upphandlingskriterier för offentliga byggaktörer som premierar lägsta klimatpåverkan, anpassa den offentliga upphandlingsprocessen till industriell produktion av bostäder och förenkla planering och administration för industriell byggproduktion.

Läs debattinlägget på di.se - "Låt bostäder binda koldioxid"