”Den enda tryggheten stavas inte LAS”

Foto: Sören Andersson TMF:s vd David Johnsson

TMF:s vd David Johnsson medverkade förra veckan på ett seminarium om hur svensk arbetsmarknad kan inspireras av fransk marknadsliberalism. Seminariet utgick från en nysläppt rapport av Edward Hamilton, medförfattare och arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv, som fokuserar på just fransk flexicurity.

– Vi behöver titta på hela omställningssystemet. Just nu finns det utredningar som ska se över bland annat arbetsrätten och kompetensförsörjningsfrågan, vilket är centralt. Den enda tryggheten stavas inte LAS och kan inte göra det i framtiden heller, sa David Johnsson bland annat.

– Det måste bli lättare att anställa, och det måste vara lättare att komma in på arbetsmarknaden. Det är a och o för att arbetsmarknaden ska kunna fungera.

Läs mer på Arbetsmarknadsnytt.