DEBATT: "Krav på större bostäder förvärrar bokrisen"

Foto: Sören Andersson Gustaf Edgren, TMF.

Förslaget om ny byggstandard innebär en frontalkrock med bostadsminister Per Bolunds ambition att på ett hållbart sätt komma till rätta med bostadskrisen. Det skriver Anna Broman, bostadspolitisk expert Sveriges Byggindustrier, och Gustaf Edgren, projektledare TMF Trähus, på SvD Debatt.

"För att möta glappet mellan kostnader och kapitalsvaga gruppers möjlighet att efterfråga en bostad lägger byggbranschen stor vikt vid att effektivisera bostadsbyggandet. En viktig del handlar om att minska överflödig boyta. Det gör bostäderna ekonomiskt tillgängliga för fler och minskar den miljömässiga belastningen. Men samtidigt som allmänhet, intresseorganisationer och politiker av alla kulörer vill se fler, mindre och billigare bostäder kommer nya förslag som går i motsatt riktning."

Läs hela debattinlägget