A-hus har byggt Årets småhus

Foto: A-hus

Harmoni, lyhördhet och en problemfri byggprocess. Så beskrivs A-hus bygge Villa Vårholma som utsetts till vinnare i tävlingen Årets småhus 2019. TMF:s vd David Johnsson har suttit ordförande i juryn.

Huset finns i Norsesund i Lerums kommun och är ett 1,5-plans hus på 198 kvadratmeter. Årets småhus uppfördes med totalentreprenad av byggentreprenören Sävedalens snickeriservice under ledning av A-hus byggledare.

Så här löd juryns motivering:

"Processen har varit både sammanhållen och kontrollerad och har präglats av stor ömsesidig lyhördhet från både husföretag och kund. Genom en väl fungerande budgetprocess, ansvarsfördelning och tidsplan i kombination med en problemfri byggprocess har kunden känt sig trygg och delaktig under hela projektet. Tydlighet och lyhördhet sammanfattar detta husbygge där valet av husmodell och dess placering på tomten tillsammans med husets skala, proportioner, detaljer och färgsättning har bidragit till en harmonisk helhet. Huset har en välstuderad planlösning, god teknisk standard och ett långsiktigt perspektiv med en flexibilitet som passar för olika typer av familjer över tid. Kvalitet, kundfokus och miljömedvetenhet gör att huset kommer stå sig många år framåt."

- Vi tycker inte att Årets Småhus ska behöva kosta skjortan, säger Karin Hellzén, divisionschef på A-Hus i en presskommentar. Det här är resultatet av ännu ett gott samarbete mellan A-hus, kund, entreprenör och kommun. Ett bra samarbete och god kommunikation mellan alla inblandade är avgörande för en god kundupplevelse.

Juryordföranden David Johnsson, vd på TMF beskriver huset som ett "riktigt familjehus" och ett gott exempel på ett husbygge som präglats av kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet.

– Jag vill framförallt lyfta den sammanhållna processen med ständig dialog mellan alla inblandade aktörer. Köparen har känt sig trygg i processen, men har också haft möjlighet att påverka och komma med egna förslag och lösningar.

Det är första året som tävlingen Årets småhus arrangeras. Priset delades ut på Gar-Bos event Småhusdagen som i år ägde rum på Träcentrum i Nässjö.

– Det är mycket roligt att få dela ut det här priset. Från juryn hoppas vi att detta skall inspirera så att vi till nästa års tävling får in ännu fler bidrag. Extra plus också till A-hus som återplanterar 70 träd för varje hus som byggs och därmed tar ett stort ansvar för helheten.

Källa: Pressmeddelande, Gar-Bo