TePe:s vd:"Hållbarhet är en självklarhet"

Foto: Pressbild, TePe

Malmös största solcellsanläggning finns på taket till en industribyggnad. Familjeföretaget TePe har sedan starten 1965 tillverkat tandborstar och andra munhälsoprodukter vid sin anläggning i Malmö. Vid soliga dagar tillverkas tandborstarna helt av solenergi. "Att tänka hållbart är en självklarhet för oss", säger vd Joel Eklund till Svenskt Näringsliv.

Långsiktighet och hållbarhet ligger företagets vd, Joel Eklund, varmt om hjärtat. TePe arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan och sitt koldioxidavtryck. Joel tycker att bilden av den svenska industrin är föråldrad, och som exempel tar han symbolen för industriområde på vägskyltar.

– Symbolen är närmast en karikatyr av en 1800-talsindustri med höga skorstenar som spyr ut rök. Den har ingenting gemensamt med den verksamhet vi lever i, som är ren, automatiserad och högteknologisk, säger Joel Eklund.

– Företag är en stor och viktig del av samhället och det är inifrån dem som mycket av initiativkraften till att ställa om kommer. Företag kan genomföra förändringar på en helt annan skala än privatpersoner, och få betydligt större genomslag. Det är något som borde lyftas oftare i debatten.

Läs hela artikeln på svensktnaringsliv.se.