Pris till "NM & A New Collection"

Den mässaktuella utställningen "NM & A New Collection" på Stockholm Furniture & Light Fair" har utsetts till vinnare av "Editors Chocie award 2019 Best product/Best Project. "NM & En ny samling" är producerad av Stockholm Furniture & Light Fair i samarbete med Sveriges Arkitekter och TMF. Bland de möbelföretag som syns med sin design och nyritade möbler finns Swedese, Offecct, Källemo, Gärsnäs, Massproductions, Fogia och Edsbyn.

Under Stockholm Furniture & Light Fair, 5–9 februari, visas designföremål och möbler från Nationalmuseets nya restaurang i utställningen "NM & En ny samling". TMF:s medlemmar finns bakom flera designprodukter, i denna satsning på ny svensk form som liknats vid den största sedan Stockholms Stadshus 1928 och Nobelservisen 1991.

I samband med renoveringen av Nationalmuseum fick TAF Arkitekter samt formgivarna Matti Klenell, Carina Seth Andersson och Stina Löfgren uppdraget att skapa en ny restaurang, bar och kafé. Det resulterade i en unik satsning på samtida design: ett 80-tal nya produkter som tillverkats av cirka 20 olika producenter. Det är formgivarna själva som kurerat och gestaltat utställningen på Stockholm Furniture & Light Fair.

Här följer motiveringen:

"Based on the selection shown at the stand at the Fair the jury made the unprecedented decision to give the prize to the whole project NM& - A New Collection. Many of the products on display could have won the best product prize in their own right, so the jury felt the only fair decision was to the prize to the entire Collection, and at the same time acknowledge the brilliant result of the incredibly suscessful collaboration that's resulterade the NM& - A New Collection."