Henrik Hjalmarsson - ny vd och koncernchef för Inwido

Foto: Stina Stjernqvist Henrik Hjalmarsson

Styrelsen i Inwido AB har utsett Henrik Hjalmarsson till ny VD och koncernchef för Inwido AB. Henrik Hjalmarsson, som sedan augusti 2017 varit affärsområdeschef för Sverige-Norge inom Inwido, tillträder tjänsten omgående. Han fortsätter också som ansvarig för koncernens affärsområde Inwido North.

Henrik Hjalmarsson är född 1976 och kom till Inwido från vd-positionen på Findus Nordic, ett uppdrag han då haft i drygt tre år. Dessförinnan var han både kommersiell direktör och Supply Chain-chef på samma företag.

- Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Inwido är ett företag med fantastiska människor, bolag och produkter. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 4 500 medarbetare utveckla Inwido mot fortsatt lönsam framgång, säger Henrik Hjalmarsson i en presskommentar.

- Jag är mycket glad att Henrik Hjalmarsson har tackat ja till rollen som ny vd och koncernchef för Inwido. Han har en gedigen bakgrund med mycket solida resultat. Han har framgångsrikt lett komplicerade verksamheter inom olika bolag, är resultatorienterad och har starkt lönsamhetsfokus", säger Georg Brunstam, styrelseordförande för Inwido.

Samtidigt som Henrik Hjalmarsson tillträder som VD och koncernchef utses Peter Welin, till vice VD och CFO för Inwido.

Inwidos tidigare vd och koncernchef, Håkan Jeppsson, avled hastigt - 57 år gammal – i december förra året.

Inwido är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande dörrleverantörerna. Företaget har verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Estland, Irland, Litauen, Polen, Rumänien, Storbritannien och Österrike samt exporterar till ett stort antal länder. Koncernen marknadsför ett 20-tal varumärken som bland annat Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat och Sokolka.