Nya vd:ar på Eksjöhus och Eksjöhus Modulbygg

Foto: Eksjöhus Frida Scherdén och Oskar Lindholm, Eksjöhus.

Sedan den 1 oktober har Eksjöhus AB och Eksjöhus Modulbygg AB nya vd:ar. Det är Frida Scherdén och Oskar Lindholm som nu tar över vd-rollen i varsitt bolag. – Vi tror att det här blir långsiktigt bäst för båda bolagen, säger Frida Scherdén.

Eksjöhus AB har byggt hus sedan 1944. Bolaget startades av Simon Lindholm som är farfarsfar till Oskar Lindholm och Frida Scherdén. Frida Scherdén tar över vd-posten i Eksjöhus AB och Oskar Lindholm tillträder som vd för Eksjöhus Modulbygg AB. De efterträder Mikael Olsson som lämnade båda uppdragen strax före sommaren. Anders Lindholm kvarstår som vd i moderbolaget LindholmsGruppen.

– Eksjöhus är ett familjeföretag med lång och stolt historia. Den vill vi bygga vidare på och därför tror vi att den här lösningen är långsiktigt bäst. Under sommaren har vi funderat på hur vd-posten ska tillsättas och det är med stolthet och tillförsikt som jag nu tar mig an uppgiften som den första kvinnliga vd:n för bolaget, säger Frida Scherdén i en presskommentar.

Eksjöhus Modulbygg AB är LindholmsGruppens satsning på industriellt byggda bostäder i form av modul- eller volymhus. Med fabriken i Nifsarpsområdet har bolaget tagit ett stort kliv mot en helt ny marknad.

– I den toppmoderna fabriken i Nifsarp kommer vi att bygga en bostad om dagen när den är i full drift. Vi är redan nu en bra bit på väg och sysselsätter cirka 30 personer i den nya fabriken, berättar Oskar Lindholm.

Oskar Lindholm och Frida Scherdén är dock inte nya inom koncernen. Oskar har arbetat som inköpsansvarig på Eksjöhus de senaste tolv åren medan Frida har arbetat inom koncernen i tio år och som försäljningsansvarig de senaste sex åren.

Om Eksjöhus
Eksjöhus AB är en familjeägd hustillverkare i fjärde generationen som tillverkat hus sedan 1944. Företaget ingår i koncernen LindholmsGruppen AB där även systerbolagen sågverket Eksjö Industri AB, hustillverkaren Eksjöhus Modulbygg AB, bostadsutvecklaren Eksjöhus Bostad samt industrifastigheten Sävsjö Trähus AB ingår. Idag omsätter koncernen ungefär 850 miljoner kronor och har totalt ca 240 anställda