Årets hus 2017 kommer från Eksjöhus

Foto: Kaptensgården, Eksjöhus.

Under en intensiv vecka med invigning av ny fabrik kom ännu en spännande nyhet för Eksjöhus. Företaget husmodell Kaptensgården tar hem priset ”Årets Hus 2017 – en tävling som arrangeras av tidningen Allt om villor & hus och där vinnaren utses av läsarna samt en jury. Kaptensgården är på 216 kvadratmeter i två plan och byggt i traditionell stil.

— Det känns fantastiskt roligt att vårt hus Kaptensgården får denna uppmärksamhet samtidigt som jag vill dela glädjen med både våra kunder, familjen Wigren, som byggt huset och vår arkitekt Per Andersson. Vi på Eksjöhus kände för två år sen att något stort var på gång när Per ritade fram den här husmodellen, och passade då på att mönsterskydda huset, säger Frida Scherdén marknads-och försäljningschef.

Så här juryns motivering:

"Både våra läsare och vår jury föll för Sandra och Egons vackra hus i klassisk stil, byggt på Resarö alldeles vid havet. Villan bjuder på en klassisk design som för tankarna till äldre tiders herrgårdar, med fina snickeridetaljer, takkupor och herrgårdsspröjs. Samtidigt utstrålar den modern arkitektur och exklusivitet, med fantastiska ytor invändigt. Här är högt i tak, med ett fantastiskt lantkök som den givna medelpunkten. Ett riktigt drömhus."