Zilenzio-duo prisas av internationellt nätverk för kvinnligt företagande

Foto: Golvskärmen Dezibel, Zilenzio

Tre svenska företagskvinnor är med bland 2017 års internationella IWEC-pristagare – däribland Marie Lindqvist Pahlstad och Jenny Helldén från Zilenzio i Örebro. IWEC (International Women’s Entrepreneurial Challenge) är ett handelskammarinitiativ som främjar företagskvinnor som expanderar internationellt, och pristagarna får tillgång till ett omfattande nätverk från 38 olika länder. För att komma ifråga för priset ska man vara kvinna, ha ett majoritetsägande i företaget och omsätta mer än 12 miljoner kronor.

Marie Lindqvist Pahlstad och Jenny Helldéns möbelföretag Zilenzio har svarat för en anmärkningsvärd resa sedan företaget grundades för 13 år sedan. De två tidigare kollegorna, som aldrig tidigare varken drivit företag eller för den delen ritat en möbel, etablerade sig på ett halvår och driver nu ett konkurrenskraftigt företag.

- Vi startade eget och kontaktade akustikforskaren Pontus Thorsson på Chalmers som hjälpte till med produktutvecklingen. Vi säljer egentligen tystnad och sinnesfrid genom våra ljudabsorberande och designade möbler. Vår vision är att skapa en balanserad ljudmiljö där människor vistas dagligen, säger vd Marie Lindqvist Pahlstad i en presskommentar.

Företagets affärsidé har stått sig och Zilenzio är idag väl etablerade i branschen. En viktig drivkraft för både Marie och Jenny är också att deras produkter bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö och omsorg för de anställda.

- Vi säljer funktion, det kommer vi alltid att göra. Där kan ingen slå oss på fingrarna. Något annat är varken hållbart, ärligt eller trovärdigt, säger Marie Lindqvist-Pahlstad.

Läs mer om Zilenzio på företagets webbplats

Förutom Zilenzio-duon prisas Helene Åkerström Hartman från Orbaden Spa & Resort i Hälsingland.

Trion tar emot sina pris i Seattle på årets IWEC- konferens, som äger rum i Seattle den 12-14 november med Microsoft som huvudsponsor samt ett 20-tal handelskamrar från hela världen.
Läs mer

FAKTA – TIDIGARE SVENSKA PRISTAGARE:

Tidigare svenska pristagare är Pernilla Stålhane, Pallmax och Maud Spencer, Svalson (2012, Barcelona), Ida Backlund, Rapunzel och Signhild Arnegård Hansen, Svenska Lantchips (2013, Lima), Karin Söderlind, House of Dagmar, Karin Bodin, Polarbröd och Emy Blixt, Swedish Hasbeens (2014, Stockholm). Britt Marie Stegs, Hälsingestintan, Isabelle Löwengrip och Pingis Hadenius, Löwengrip Care and Color (2016, Bryssel).