”Det passar som hand i handsken med trä- och möbelindustrins ambition att tillverka hållbara produkter”

Panelsamtal kring Färdplan för en resurseffektiv, biobaserad möbel- och inredningsbransch
Foto: Svenskt Trä

Tillsammans med den svenska möbel- och inredningsindustrin har branschorganisationerna Trä- och Möbelföretagen (TMF), Svenskt Trä och Skogsindustrierna tagit initiativ till en gemensam färdplan för en långsiktigt hållbar utveckling. Planen verkar för en ökad förädling och användning av lokala biobaserade material och målsättningen är ett minskat klimatavtryck, fördjupad kunskap samt utveckling av produkter och affärsmodeller som stödjer cirkulära flöden.

Bland de som medverkade i panelen vid semarnariet var TMF:s vd David Johnsson, Martin Johansson, vd, Stolab, Johan Ingvarsson, vd, KG-list samt Robert Petersson, vd & koncernchef, Kinnarps.
Några av de åsikter som framfördes var hur ambitionen om lokalproducerat tajmar trä- och möbelindustrins ökade fokus på hållbara produkter. Men även att försöka använda en ökad del av stocken i produktionen samt hur man löser den kluriga ekvationen kring producenternas efterfrågan av lokalproducerat trä sett till den faktiska tillgången.

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in
Logga in
Glömt ditt lösenord?
Skriv in din e-postadress nedan så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress som du sedan kan andra under mina sidor.
Lösenordet kunde inte återställas.
Logga in
Glömt lösenord?
En återställningslänk har skickats till angiven mailadress.