TMF och Grafiska Företagen söker Arbetsmiljöexpert

Foto: Stina Stjernkvist

Har du en gedigen kompetens och ett stort engagemang för arbetsmiljöfrågor? Tycker du trä- och grafisk industri är en spännande bransch där du vill bidra med din kunskap för att utveckla branschernas företag inom arbetsmiljöområdet? Vill du vara med och driva utvecklingsarbetet framåt för branschen, bevaka och påverka arbetsmiljöreglerna? Då kanske du är vår nya kollega. Arbetsgivaravdelningen på TMF och Grafiska Företagen består av experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö och förhandling och har en central roll inom TMF och Grafiska Företagen. Vi söker nu en arbetsmiljöexpert till vårt engagerade och trevliga team.

Ditt uppdrag

I din roll som arbetsmiljöexpert arbetar du med samtliga vanligt förekommande arbetsmiljöfrågor och ingår även i TMF:s och Grafiska Företagens partsgemensamma arbetsmiljöråd. I expertrollen ger du stöd till medlemsföretagen och företräder TMF och Grafiska Företagens intressen inom arbetsmiljöområdet. I din roll som arbetsmiljöexpert kommer du framför allt att ansvara för frågor som rör arbetsmiljön inom industrin men du kommer även att bevaka våra intressen i remissförfaranden och regelförnyelser på området samt delta i samverkansgrupper inom Svenskt Näringsliv. Tjänsteresor förekommer.

Om dig

Vi vill att du har universitets- eller högskoleutbildning inom arbetsmiljöområdet, är arbetsmiljöingenjör eller motsvarande. Du ska även ha praktisk erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor. Du är van att hålla utbildningar och kan ta fram enkel och lättbegriplig information om arbetsmiljö. Det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare arbete inom industrin eller arbetsgivarorganisation.
Du är en nyfiken, driven och självgående person med god social kompetens som tycker om att ha många kontakter, såväl externt som internt. För att du ska trivas hos oss är du en prestigelös lösningsorienterad lagspelare som drivs av att skapa goda resultat.

Vi erbjuder

Som medarbetare på TMF och Grafiska Företagen blir du en del av en organisation med mycket kompetens och stort engagemang för våra medlemsföretags utveckling. Vi sitter i fina lokaler på Storgatan 19 och är en arbetsplats där vi jobbar hårt för att nå våra mål men där vi också har det väldigt roligt tillsammans.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningen är tillsvidare och på heltid med placering på vårt huvudkontor i Stockholm.
För mer information kontakta förhandlingschef Anna Freij tel: 08-762 72 18 eller
HR-specialist Pia Åkerlind tel: 08-762 72 14.

Urval och intervjuer sker löpande via; jobb@arbio.se

Grafiska Företagen är arbetsgivar- och branschorganisation för den grafiska branschen och organiserar tryckerier och förpackningstillverkare. Grafiska Företagen företräder ca 400 medlemsföretag som sysselsätter ca 12 000 personer.


Trä- och Möbelföretagen, TMF är arbetsgivar- och branschorganisation för hela den träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige, och företräder ca 650 medlemsföretag med över 30 000 anställda.
TMF och Grafiska Företagen är två av arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och tillsammans med Skogsindustrierna och Gröna arbetsgivare samverkar förbunden i det gemensamt ägda servicebolaget Arbio AB.