Stockholm Furniture & Light Fair

Välkommen till världens största mötesplats för skandinavisk design, som är tillbaka efter ett års paus på grund av pandemin. TMF kommer att vara aktiva under veckan med ett speciellt tema - mer information följer.

Inför 2022 års genomförande görs ett omtag av innehållet för att skapa en givande upplevelse- och aktivitetsbaserad mötesplats - interaktivt, emotionellt och sensoriskt. Och såklart fokus på att mötas igen och göra affärer.
Nytt för 2022 års mässa är en upplevelsebaserad utställning – mitt på entrétorget - som kommer handla om den skandinaviska livsstilen. Här ska besökarna få lära känna oss skandinaver direkt när de kommer in på mässan genom bland annat design, mat, språk och mode. Den multidisciplinära kreatören och modeskaparen Martin Bergström har uppdraget att kurera utställningen.

Dessutom innehåller Stockholm Furniture & Light Fair en inspirations- och kunskapsutställning som lyfter de senaste nyheterna inom design, arkitektur, hållbarhet och innovationer från de nordiska länderna, gestaltat av ett högaktuellt arkitektkontor.

Hanna Nova Beatrice tar över som Project Area Manager 
Journalisten och chefredaktören Hanna Nova Beatrice är fr om oktober-2021 ny Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair. Hanna ska med sin stora kunskap från design- och inredningsbranschen i kombination med sin internationella erfarenhet projektleda Stockholm Furniture & Light Fair. Hon har tidigare varit chefredaktör och drivit varumärken som Residence, My Residence, Form och Plaza Interiör. Förra året grundade och lanserade hon det internationella inredningsmagasinet The New Era Magazine under eget förlag. Hon kommer fortsätta att ansvara för det som Creative Director men lämnar det operativa redaktionsarbetet.

Stockholm Design Week – nu två gånger per år

En annan nyhet är att 20-årsjublierande Stockholm Design Week från och med 2022 kommer arrangeras två gånger per år, dels som tidigare i samband med Stockholm Furniture and Light Fair i februari men även i augusti. Därmed ersätts Summer Design Week med en internationell designvecka med fokus på inredning, arkitektur och retail.

– Stockholm Design Week är idag, tillsammans med Stockholm Furniture & Light Fair, världens mest inflytelserika mötesplats för skandinavisk design. Stockholm Design Week är en marknadsföringsmotor för att få ut skandinavisk design i världen, men uppdraget är större än så. Det handlar om att aktivera staden och att driva trafik till Stockholm och till Sverige samt att befästa Sveriges position på designkartan i världen, säger Chicie Lindgren, Business Area Manager Stockholm Design Events.

Stockholm Design & Architecture Talks fördjupas och förnyas. Som ny curator för programmet anlitas Konrad Olsson, chefredaktör för Scandinavian Mind. Merparten av föredragen kommer även 2022 att vara digitala för att optimera räckvidden mot en internationell publik.

Mer information om Stockholm Furniture & Light Fair finns på stockholmfurniturelightfair.se.