Drömmen om Egna Hem 2.0

TMF och Bostadsbubblan.org bjuder in till ett webbinarium om en ny egnahemsrörelse, med rapportpresentation och panelsamtal med kända profiler.

Under 1920-talet hade Sverige en stark egnahemsrörelse. Människor som drömde om ett boende bortom städernas trångbodda lägenheter kunde låna pengar genom en statlig egnahemsfond för att bosätta sig mindre centralt i småhus med egen trädgård.

Idag, hundra år senare dras svensk bostadsmarknad med många strukturella problem som sätter stopp för människors bostadsdrömmar. Förtätning och urbanitet i all ära, men kan vi lära oss av historien för att lösa problemenen på dagens bostadsmarknad? Vilken roll kan en ny egnahemsrörelse spela? Går det att få en ny egnahemsrörelse 2.0, vilka förutsättningar krävs och hur?

I panelen ingår:
Johan Löfstrand (S), bostadspolitisk talesperson
Elisabet Lann (KD), kommunalråd Göteborg
Hans Lind, professor emeritus fastighetsekonomi KTH
Robert Boije, chefsekonom SBAB

Moderator:
Caroline Szyber

Inledning och avslutning av TMF:s VD David Johnsson, och under webbinariet presenterar Fredrik Kopsch, docent och universitetslektor i fastighetsvetenskap vid Lunds universitet, en rapport.

Anmäl er här!

Bostadsbubblan.org
Bostadsbubblan.org är en oberoende plattform för fördjupning i bostadsmarknad och bostadspolitik. Plattformen drivs av Simon Imner, Fredrik Kopsch och Caroline Szyber.