Möbelriksdagen 2020

Kan svensk design och svenska möbler skapa ökad sysselsättning? Det är frågan när möbelbranschen samlas för Möbelriksdagen i Växjö där prins Carl Philip medverkar på invigningen. Huvudtemat är ”Design, möbler och framtid” med huvudtalaren Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som ger Ikeas syn på branschens strukturomvandling och framtida tillväxt. Från TMF:s håll medverkar bl a vd David Johnsson samt hållbarhetschef Robin Ljungar.

Möbelriksdagen är branschens årliga event då tillverkare, leverantörer, designer, inredare, politiker och beslutsfattare samlas för att skapa visioner för den svenska möbelindustrins framtid.

- Svensk möbelindustri är en stor och viktig arbetsgivare. Möbelriksdagens främsta syfte är att inspirera till och verka för att branschen ska ha en hållbar och uthållig utveckling och tillväxt. Vår bransch har stor potential! Genom att lyfta svensk design och svenska möbler, nationellt och internationellt, kan den svenska möbelindustrin bidra med nya arbetstillfällen. Men då krävs också att vi har konkurrenskraftiga förutsättningar, säger Anna Rosenqvist, vd för Interior Cluster Sweden som sammankallar Möbelriksdagen för 13:e året i rad.

Huvudtalare på temat blir Torbjörn Lööf, koncernchef för Inter IKEA Group, som kommer att berätta om hur den svenska möbeljätten tacklar utmaningarna kring strukturomvandling, tillväxt och lönsamhet. Bland årets talare märks också Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt och Tengboms främsta trendspanare. "Framtidens arbetsplats är inte ett kontor", konstaterar Nadia och ger uppslag till hur möbelindustrin kan öka sin konkurrenskraft genom ett erbjuda design och möbler som är anpassade för de nya arbetssätten.

Värd för Möbelriksdagen 2020 är trä- och designstaden Växjö – utsedd av EU-kommissionen till Europas grönaste stad.

Programmet presenteras på interiorcluster.se och uppdateras löpande.

Sista anmälningsdag: 23 februari

ARRANGÖR: Interior Cluster Sweden AB med förankring i Tibro, Tranås, Vaggeryd, Värnamo och Växjö.
MEDAARRANGÖRER: Växjö Kommun
FRÅGOR: carl-gunnar.karlsson@interiorcluster.se eller 070-562 52 78