Möbelriksdagen 2019

Välkommen till Möbelriksdagen 2019 - den här gången i Tranås på Holavedsgymnasiet, med komikern/programledaren Johan Wester som moderator.

Den 21-22 mars arrangeras Möbelriksdagen i Tranås, som just 2019 fyller 100 år.  Tranås är en ort med en stark och lång möbeltradition, och många hem, kontor och skolor har fått sin inredning från staden och deras välkända möbelproducenter.

Ledorden kompetensförsörjning och internationalisering med fokus på design präglar årets Möbelriksdag men det spanas också in i framtiden och dess utmaningar.
Du kan vänta dig två dagar fyllda av intressanta föreläsningar och workshops. Och inte minst - ett utmärkt tillfälle att nätverka och skapa nya kontakter i branschen.

Medverkande

Bland de medverkande är TMF:s vd David Johnsson, som inleder Möbelriksdagen med att prata om det viktiga ämnet Hållbar tillväxt.

Innan lunch väntar en viktig fråga: Det offentliga rummet i förändring – Vad innebär det för möbelbranschen? Caroline Tottie, kategoriansvarig kontor och förbrukning, SKL Kommentus Inköpscentral samt Mats Widbom, vd Svensk Form berättar mer om detta.
Punkten avslutas med att Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling på TMF, leder en paneldebatt med ledare i möbelbranschen.

Ett annat tema är Gränslös Handel där det bjuds på följadne föreläsningar;

  • Så rivs gränserna när möbel- och inredningsbranschen digitaliserar – Stefan Fölster, Reforminsitutet
  • Det stora detaljhandelsskiftet– Karin Johansson, vd Svensk Handel

Efter lunch är TMF involverad i Seminariepass 3 - Hållbar möbeldesign med Agenda 2030 skapar konkurrenskraft
Robin Ljungar, miljö- och hållbarhetschef, TMF
Världen står inför stora utmaningar gällande avfallsgenerering, råvaruförsörjning, social utveckling och inte minst klimathotet. Hur kan svensk möbelindustri, med Agenda 2030 som bas, designa och tillverka konkurrenskraftiga produkter och samtidigt bidra till att uppfylla de globala hållbarhetsmålen?

Årets moderator är Johan Wester, som blev Kajan med hela svenska folket efter humorserien HippHipp! som producerades av det egna produktionsbolaget Anagram och drog miljonpublik på Sveriges Television. Sen dess har han dykt upp i en rad olika sammanhang på TV-skärmen, bland annat som flerfaldig vinnare av På Spåret och som programledare för "Intresseklubben" och nu senast "Vem vet mest". Han är dessutom en flitigt anlitad moderator för diverse prestigefyllda möten och event runt om i Sverige (nominerad till Sveriges bästa moderator 2018 av Talarforum).

Möbelriksdagen är en  kreativ mötesplats för möbel- och inredningsbranschen, beslutsfattare och studenter. Du kommer kunna lyssna på intressanta talare, delta i seminarier, nätverka och ta del av utställningen.

Mer information om programmet hittar du via eventsidan.

Arrangörer: Interior Cluster Sweden (ICS), tillsammans med lokala arrangörer och partners - däribland TMF.
Målgrupp: Företagsledare inom möbel- och inredningsbranschen, andra som har ett intresse i branschen, beslutsfattare och studenter.