Fullt korttidsstöd juni ut - ansökan öppnar den 29 mars

- ta del av vår informationsträff med Tillväxtverket

Foto: Edsbyverken

Förlängningen av korttidsarbete för 2021 regleras i en ny tillfällig lag. Det innebär att det i praktiken är ett nytt stöd som måste sökas. Ansökan om stöd för 2021 kommer att öppna den 29 mars. När ansökan öppnar kommer det vara möjligt att söka stödet retroaktivt från 1 december 2020.

Det går att få stöd totalt 7 månader med de nya bestämmelserna -  från 1 december 2020 till 30 juni 2021. Ansöker du för senare startdatum blir antalet stödmånader färre.

Fullt korttidsstöd juni ut
Riksdagen har beslutat att den högre nivån för stöd vid korttidsarbete förlängs hela perioden. Det innebär att staten står för 75 procent av kostnaden upp till permittering på 80 procent även under månaderna maj och juni.
Tidigare har det gällt att den högre stödnivån endast varit möjligt fram till den sista april och att det därefter skulle gälla nya nivåer för maj och juni. Det gäller inte längre utan den högre ersättningsnivån gäller för hela perioden december 2020 tom. juni 2021 vilket innebär att man kan söka.

Läs mer om på Tillväxtverkets webbplats.

Informationsträff med Tillväxtverket

Informationsträff med Tillväxtverket om korttidsarbete

För att underlätta ansökningsprocessen för korttidsarbete som öppnar den 29 mars anordnade Grafiska Företagen, TMF och Gröna arbetsgivare en digital informationsträff för medlemsföretagen.