Maskinoperatör, Kinnarps - Rätt utbildning gav Dlovan Abdi rätt jobb

Abdi
Foto: Mediaspjuth

På Kinnarps går maskinerna varma, dygnet runt. Här jobbar Dlovan Abdi, 21 år, sedan fem år tillbaka, och producerar bordsskivor och skåpsdetaljer.

– Jag älskar lagarbetet och kommunikationen inom arbetsgruppen, säger han.

I juni 2015 tog Dlovan Abdi, från Falköping, examen i industriteknik med inriktning trä på Ållebergsgymnasiet. Han beskriver sig själv som praktisk och kreativ, med ett stort intresse för skapande, vilket avgjorde hans val av utbildning.

– Jag var säker på vad jag ville jobba med ganska tidigt. Jag tycker det är viktigt att ha ett tydligt mål, säger Dlovan Abdi.

Vägen till arbetet på Kinnarps började med en praktikperiod redan under det första läsåret på gymnasiet. Dlovan trivdes väldigt bra och hans arbetsledare var nöjda med hans insats. Det ledde till att Dlovan fick sommarjobb på fabriken tre somrar i rad. Efter examen erbjöds Dlovan en provanställning på sexmånader. Och där är han idag.

– Jag lärde mig självklart väldigt mycket under min utbildning. Men det var inte förrän man kom ut på praktik som man verkligen förstod hur det ser ut i verkligheten, säger Dlovan Abdi.

– Man kommer till insikt om vad man tycker om och känner direkt om utbildningen man har valt är rätt, fortsätter han.

Dlovan Abdi arbetar tvåskift, varannan vecka dag och varannan vecka kväll. Han är operatör vid en kantlistmaskin som kantlistar och bearbetar bordsskivor och skåpsdetaljer. I slutändan blir de skrivbord och skåp som skickas till olika myndigheter, organisationer och företag.

På Kinnarps är kommunikation, planering och samarbete A och O, förklarar Dlovan. Och det är också det som gör att han trivs så bra.

– Jag kom in i gruppen snabbt och känner att jag kan rådfråga de andra när som helst. Jag får samma förtroende som alla andra, trots att jag är yngst, säger Dlovan.

– Jag trivs verkligen med det jag gör och kommer väldigt bra överens med mina arbetskamrater.

Om Dlovan Abdi

Utbildning

Industriteknik med inriktining trä på Ållerbergsgymnasiet.

Yrke

Jobbar på maskinverkstaden M2 på Kinnarps i Falköping.

Intresse

Brottning och bilar.

Paragraf

Som medlem får du ta del av medlemsexklusivt innehåll

  • Vi ger dig ett effektivt stöd som chef. Tillsammans bygger vi din kunskap.
  • Ta de lav branschanpassade kollektivavtal som underlättar vardagen
Glömt lösenord?
Felaktiga inloggningsuppgifter
Du loggas in