Vi valde rätt!

Hantverks- eller Industritekniska programmet är en garanterad språngbräda till en bransch i ständig utveckling. Här får du möta några som träffat helt rätt i sitt gymnasieval.

Linnea och Niklas Holavedgymnasiet


Linnea Wilén Åberg, åk 2, Hantverksprogrammet - Holavedsgymnasiet

– Jag är väldigt intresserad av design och därför valde jag hantverksprogrammet. För här får jag vara kreativ och det gillar jag. Vi lär oss massor, snickra förstås, men också om material och möbler. Det bästa är att det är väldigt yrkesinriktad, man behöver inte bara sitta i en skolbänk. – Efter gymnasiet vill jag plugga vidare, jag tänker mig något inom design. Om tio år? Ja, då jobbar jag förhoppningsvis med något inom inredningsdesign, inredningsarkitekt kanske.

Niklas Lindholm, åk 2, Hantverksprogrammet, Holavedsgymnasiet

– Det bästa med min utbildning är att det är mycket praktiskt. Två dagar i veckan är vi i verkstaden och det är kul. Här lär jag mig många viktiga grunder som man har nytta av även i vardagen. – Efter skolan vill jag jobba med ett hantverksyrke och det finns många sådana jobb. Så det är ju bra!

Byggde sin konsol


Oscar Johansson, åk 3, Hantverksprogrammetn finsnickeri, Dackeskolan

– Jag har alltid varit intresserad av finsnickeri och slöjd har alltid varit mitt favoritämne. Det bästa med utbildningen är att man får vara kreativ och greja, det tycker jag är kul. – Efter skolan vill jag starta eget och driva min egen snickarverkstad.

Christoffer och Oscar Dackeskolan


Christoffer Palmborg, åk 3, Hantverksprogrammet finsnickeri, Dackeskolan

– Jag valde den här utbildningen för att jag är intresserad av att bygga med trä. Jag är nöjd med mitt val. Det bästa är att vi har bra gemenskap här på skolan och att man kan läsa olika inriktningar och fördjupa sig i det man vill. Gillar man att skapa så ger den här utbildningen många möjligheter. – Efter studenten är planen att börja jobba och sen kanske plugga vidare i framtiden. I så fall vill jag gärna bli lärare och få fler att få upp ögonen för det här yrket. – Om tio år tror jag att jag är egenföretagare eller anställd på ett företag inom möbelsnickeri.