Invigningstalare – Henrik Ljung, DUX

Hur har DUX lyckats med sin globala expandering med hjälp av deras butikskoncept DUXIANA och hur kan framtiden se ut - i Sverige såväl som utomlands? Henrik Ljung, koncern-vd för DUX, inleder årets Möbeldag.

DUX startade sin sängtillverkning redan1926 sedan Efraim Ljung besökt USA för att sälja choklad men återvänt med en idé om spiraler i madrassen – den sedermera berömda DUX-spiralen. Nästan 100 år senare är DUX ett svenskt familjeföretag i fjärde generationen som utvecklar säng- och sovkomfort samt tillverkar och säljer möbler och sängar över hela världen. DUX huvudkontor finns i Malmö och man har även kontor i Porto, New York och Shanghai.

I slutet av 2017 tog företaget emot Residence Stora Formpris som Årets producent – inte minst pga samarbetet med arkitekt- och designtrion Claesson Koivisto Rune och Claesson Koivisto Rune Collection.

Koncern-vd:n Henrik Ljung har ansvar för Norden samt de internationella marknaderna hos DUX. Han har läst International Affairs & Economics i Bryssel och är även före detta landslagsspelare i amerikansk fotboll. Henrik har tidigare arbetat för DUX i USA och har en nära relation till företagets internationella marknader och partners eftersom han varit med och etablerat samarbete med majoriteten av dem.