PRV

- få nyttig vägledning inom immaterialrättsområdet

PRV - Patent- och Registreringsverket - är immaterialrättsmyndigheten i Sverige och utfärdar skydd inom områdena design, varumärke och patent. PRV hjälper dig att få ut mer av dina idéer och de har en mycket användbar vägledning - inte minst för dig som företagare.

Du kan kostnadsfritt ringa deras kundtjänst för att få rådgivning hur ni ska göra för att skydda era produkter. Klicka även vidare till diverse information nedan.

PRV - allmänt

Varumärke - Design - PatentUpphovsrätt

PRV för företagare

Testa dig som företagare

Så mycket som 80 procent av företagens värden ligger i de immateriella tillgångarna. Företag som utvecklar och vårdar sina tillgångar har högre lönsamhet än de som inte gör det. Vilka immateriella tillgångar har ditt företag? Och hur hanterar du dem på bästa sätt? Det får du veta om du svarar på 12 snabba frågor via länken ovan. Det tar max tre minuter av din tid.

SME Fund
Sedan januari 2021 har det varit möjligt för små och medelstora företag att söka bidrag från EUIPO:s SME Fund för att få tillbaka halva grundavgiften när du ansöker om att registrera ett varumärke eller en design hos EUIPO eller via PRV i Sverige - samt 75% avdrag på kostnaden för en genomgång av företagets immateriella tillgångar, en IP Scan. Tyvärr man han precis stängt fonden för i år men den öppnar upp igen efter nyår.
Läs mer

Databaser

Databaser/E-tjänster
Genom att klicka på länken kommer du till PRV:s databaser. Om du scrollar nedåt kommer du till Svensk Varumärkesdatabas resp. Svensk Designdatabas.

Kontakt:
Webbplats: prv.se
E-post: prv@prv.se
Tfn: 08-782 25 00 (vxl)