Tema: "Öka tillväxten med hjälp av en ingenjör"

Följande personer kommer att tala på temat ”Öka tillväxten med hjälp av en ingenjör” under Möbeldagen 2017.

David Andersson
  • David Andersson, Processledare "Den första ingenjören"

David Andersson är projektledare på Träcentrum med inriktning mot företagsutveckling, främst inom organisation, produktion och teknik. Har uppdrag inom ramen för Produktionslyftet och coachar företag i Coachingprojektet. I pilotprojektet "Den första ingenjören" har han dels coachat företag till att anställa sin första ingenjör och dels tagit fram verktygen för att kunna göra ett bra arbete med företagen. Projektet är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, fyra branscher och Sveriges Ingenjörer och här visas att mindre företag som anställer sin första ingenjör ökar produktiviteten, omsättningen och sysselsättningen. David presenterar projektet och vad som sker framåt.

Magnus Söderberg, vd, Viking Beds, och Björn Sigurd, ingenjör Viking Beds.
  • Viking Beds of Sweden, Magnus Söderberg, vd, och Björn Sigurd, ingenjör

Magnus Söderberg, vd på Viking Beds, berättar om sin kompetensinvestering, där de tack vare projektet "Den första ingenjören" anställde ingenjören Björn Sigurd. Björn och Magnus kommer utifrån deras respektive horisonter presentera sina bästa tips om att tänka "outside the box" när det gäller rekrytering.
Viking Beds of Sweden är en småländsk sängtillverkare från Landsbro. Vikings sängar står för ett genuint hantverk och en fantastisk liggkomfort med högsta kvalitet. Varje säng är resultatet av en arbetsprocess i sökandet efter den perfekta sömnen. Stor yrkesstolthet genomsyrar arbetet och Viking lägger mycket tid på att se hur nya material kan kombineras med traditionellt hantverk när de bygger sina sängar. Viking sängar har tre år i rad utsätts till bästa sängmärke av möbelhandlarna i en stor undersökning.

För ANMÄLAN - klicka här