Bygg & Järnindex

- ökning med 1,7 procent i februari

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att man fortsätter leverera positiva siffror 2017. Försäljningen - mätt på jämförbara enheter och i löpande priser - ökade med 1,7 procent i februari. Februari i år innehöll en försäljningsdag mindre än februari i fjol eftersom 2016 var ett skottår, vilket påverkade årets försäljning negativt. Hittills i år (januari-februari) har byggmaterialhandelns försäljning ökat med 7,0 procent.

- Att öka med 1,7 procent när vi jämför oss med en månad där vi förra året hade en tillväxt på hela 15,8 procent ska vi naturligtvis vara nöjda med. Efter den höga siffran för januari kanske många förväntade sig en fortsättning på den nivån men jag tycker ändå att byggmaterialhandeln har jobbat på riktigt bra, säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna.

Fakta om Bygg & Järnindex

HUI Research mäter månadsvis försäljningsutvecklingen i byggmaterialhandeln på uppdrag av branschorganisationen Byggmaterialhandlarna. Bygg & Järnindex presenteras normalt 24-27 dagar efter aktuell försäljningsmånad. Bygg & Järnindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome, Karl Hedin, K-Rauta, Optimera, Woody Bygghandel och XL-BYGG. 
Byggmaterialhandlarna (f.d. Bygg & Järnhandlarna) är en branschorganisation för landets återförsäljare av byggmaterial som samlar över 760 medlemsföretag.