SB Seating - ny ägare till Offecct

Offeccts designchef Anders Englund och vd Kurt Tingdal.
Foto: Offecct

Scandinavian Business Seating AS (SB Seating) förvärvar 100 % av aktierna i koncernen OFFECCT AB. Grundarna, Kurt Tingdal, vd och Anders Englund, designchef, blir kvar i företagsgruppen på samma befattningar som tidigare. Försäljningen är ett led i att förverkliga grundarnas vision; att bli en ledande internationell aktör inom möbler och design för mötesplatser.

- Att vi får en ny ägare i form av SB Seating ger oss tillgång till en ökad teknisk kompetens, bredare och globala distributionskanaler samt ett internationellt nätverk och samarbete, säger Offeccts vd Kurt Tingdal, i en presskommentar.

- Beslutet om ett nytt ägarskap är ett strategiskt val för att säkerställa koncernens och varumärkets tillväxt, vilket vi har haft fokus på under en längre tid. I SB Seating har vi nu hittat rätt partner. Vi har många gemensamma nämnare i våra affärsfilosofier vad gäller design, framtidsfrågor och integrering av hållbar utveckling.

SB Seating satsar på en långsiktig tillväxt genom att bredda koncernen mot helhetslösningar för aktivitetsbaserade arbets- och mötesplatser med sikte på världsmarknaden. Förvärvet av designföretaget Offecct är ett led i denna strategi.

- Vi är genuint stolta över att Offecct önskar att bli en del av SB Seatingkoncernen. Offecct, med sin tydliga filosofi, företagskultur och hållbarhetsfokus med hög designfaktor, passar ypperligt samman med vad SB Seating redan erbjuder idag, säger koncernchef Lars I. Røiri i SB Seating AS.

Offecct AB
Offecct är ett svenskt bolag som grundades 1990 i Tibro av Kurt Tingdal (CEO) och Anders Englund (Designchef). Tillsammans med arkitekter och formgivare från hela världen utvecklar och tillverkar bolaget möbler med hållbar, funktionell och attraktiv design för moderna mötesplatser. 
Offecct finns idag representerade i 56 olika länder med showroom i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Milano. Bolaget har säte, huvudkontor och produktion i Tibro.

Scandinavian Business Seating Group
Scandinavian Business Seating Group (SBS) är en internationell koncern med inriktning på design och utveckling av möbler för arbetsplatser. Bolaget äger idag varumärkena; HÅG, RH, BMA, RBM och Malmstolen. Företagets produkter distribueras internationellt både genom direktförsäljning och via utvalda återförsäljare. Huvudkontoret ligger i Oslo, Norge, med produktionsenheter i Röros (Norge), Nässjö (Sverige), Zwolle (Nederländerna) och Hunnebostrand (Sverige).