Moderniserad tomträtt – ett sätt att lösa bostadskrisen

Ny rapport presenterad av TMF idag

TMF lämnar rapport till regeringsutredare.
Foto: TMF

Ett nytt förslag på moderniserad tomträtt skulle bidra till att lösa några av bostadspolitikens utmaningar. I samband med ett seminarium idag överlämnade Trä- och Möbelföretagen en rapport till regeringens särskilda utredare, Susanne Bard. Rapporten är framtagen av professor Hans Lind, på uppdrag av Trä- och Möbelföretagen, TMF.

Du hittar rapporten Tomträtt 2.0 här på tmf.se.

Några av dem som medverkar under dagens bostadsseminarium "Vill vi bygga våra drömmars stad?", arrangerad av TMF, är Susanne Bard, tillförordnad generaldirektör på Boverket och regeringens utredare för översyn av finansieringsförutsättningar för bostadsbyggande, Erika Wörman, MSA Djurgårdsstaden Arkitekter, samt Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.

Seminariet modereras av Stefan Attefall, före detta bostadsminister.

För mer information, kontakta gärna:
• Gustaf Edgren, projektledare branschutveckling trähus TMF, 08-762 72 76, gustaf.edgren@tmf.se
• David Johnson, vd TMF, 08-762 72 67, david.johnsson@tmf.se
• Anne Rådestad, kommunikationschef TMF, 070-562 72 04, anne.radestad@tmf.se